Meny

Almedalen 2024

Var med och påverka den viktiga energifrågan! Vätgas Sverige är såklart på plats i Almedalen för samtal om hur förnybar vätgas kan bidra i omställningen till ren energi, mer jobb och lägre koldioxidutsläpp. Vi har samlat branschen och som vanligt medverkar aktörer från näringsliv, akademin och politiken. I år håller vi till på VätgasArenan, Slottsruinen samt 2030-arenan, Hästgatan 12, ett stenkast från partiledarscenen. Hoppas vi ses!

Alla våra seminarier är kostnadsfria och öppna för allmänheten. Du kan också se dem på Almedalen play eller i efterhand.

Stort tack till våra samarbetspartners Metacon, Trelleborgs Energi, Rejlers, OX2, Euromekanik, Siemens Energy, RES Nordics, H2Hive, Hydri, Göteborgs Hamn, Bodens Kommun, Ånge kommun och Uniper som gör Arena Vätgas i Almedalen möjlig!

Kontakta charlotte.blomberg@vatgas.se om du har frågor om programmet.


Partners


07:45 - 08:10 Stora Torget 2, S:ta Karins kyrkoruin

ArenaVätgas frukostmingel

ArenaVätgas bjuder på vätgasfrukost i Slottsruinen!

08:15 - 08:55 Stora Torget 2, S:ta Karins kyrkoruin

Hur skapar vi gnistan för vätgasen?

Allt fler aktörer lyfter fram vätgasen som en viktig del av Sveriges klimat- och energiomställning. Vätgasen har en roll som både energibärare och lager. Men varifrån kommer vätgasen och hur får vi till produktionen? Detta är ett första seminarium som en del av Vätgasarenan i Almedalen.

Energiföretagen, Ørsted, Fortum, Statkraft Energiföretagen, Ørsted, Fortum, Statkraft
09:00 - 09:40 Stora Torget 2, S:ta Karins kyrkoruin

Kommer den förnybara vätgasen finnas där den behövs?

Utvecklingen i Sverige pekar i en tydlig riktning, vätgas är en nyckelspelare i omställningen och kan spela stor roll för svensk industris konkurrenskraft och försörjningstrygghet. Men hur når vätgasproduktionen användarna och hur ser vi till att allt finns på plats när industrins omställning sker? Detta är ett andra seminarium som en del av Vätgasarenan i Almedalen.

Energigas Sverige, Lhyfe, Nordion Energi Energigas Sverige, Lhyfe, Nordion Energi
09:45 - 10:25 Stora Torget 2, S:ta Karins kyrkoruin

Vätgasens framtid

Näringslivet och flera kommuner står redo att driva omställningen från våra 200 TWh fossil energi till ett fossilfritt samhälle. Vätgasen blir en viktig energibärare som är en av pusselbitarna för att göra det möjligt. Det återstår dock en hel del arbete för att nå dit. Detta är ett tredje seminarium som en del av Vätgasarenan i Almedalen. Almedalens officiella program: https://www.almedalsveckan.info/program/70402

Mattias Bäckström Johansson
Mikael Gustafsson
Peter Rydebrink
Sara Kimell
Christer Wikner
Björn Aronsson
14:00 - 14:40 2030-arenan – Entré från Hästgatan 12 till scen på innergården"

Hamnen måste bli en grön energihub

För att sjöfarten ska lyckas ställa om behöver hela värdekedjan bidra – från energileverantörer och transportnoder till myndigheter på alla nivåer. Men hur ska sjöfarten på allvar reducera sin klimatpåverkan?

Christer Bruzelius
Göran Eriksson
Hillevi Priscar
Patrik Hermansson
Åsa Lyckström
Peter Enå
15:00 - 15:40 2030-arenan – Entré från Hästgatan 12 till scen på innergården

Är kommunerna redo för vätgasboomen?

För att möta de stora samhällsutmaningarna och ställa om till ett hållbart samhälle, ser fler kommuner den förnybara vätgasen som en av möjliggörarna för att klara det kommunala uppdraget. Men vad måste till för att det ska bli verklighet? Vilka utmaningar står kommunerna inför?

Erik Lövgren
Claes Nordmark
Alexandra Angelbratt
Göran Eriksson
Magnus Sahlin
  • Datum : 2024/06/26
  • Tid : 08:45 - 16:00 (UTC+0)
  • Plats : Visby, Gotland

Fler event

Vätgas Sverige deltar

European Hydrogen Valleys Investment Forum 2024

The programme cluminates in this live event in

Vätgas Sverige arrangerar