Hynion utökar verksamheten i Sverige

Hynion har ingått ett avtal om att ta över drift och ägande av vätgasstationen vid Arlanda flygplats i Stockholm från Linde (tidigare AGA). Stationen kommer att stärka Hynions närvaro i Sverige och leverera bolagets strategi att driva vätgasstationer i och runt de större städerna i Skandinavien, skriver Hynion i ett pressmeddelande.
Hynion är mycket nöjd med att ta över en välskött och operativ station i Stockholm. Vi kommer att utveckla verksamheten i Arlanda och i Stockholmsområdet för att kvalificera vätgas som ett utsläppsfritt bränsle, säger Ulf Hafseld, VD för Hynion AS.
Stationen betjänar för närvarande en liten flotta taxibilar och vätgasbilar i regionen.
– Stationen är centralt belägen på Arlanda flygplats, bra beläget för de stora taxiflottorna som besöker flygplatsen. Vi strävar efter att öka aktiviteten vid stationen ytterligare, säger Slavica Djuric, VD för Hynion Sweden.
– Vi är övertygade om att Hynion är en professionell och dedikerad operatör, väl lämpad för att driva vätgasstationer i denna tidiga fas av marknadsutvecklingen. Linde kommer att fortsätta leverera vätgas till stationen. Vi kommer att behålla vårt starka fokus på vätgas och minskning av koldioxidutsläpp i industrin och tunga transporter, säger Olof Källgren, VD för försäljning och marknadsföring på Linde Northern Europe.
– Hynion har utvecklat stationen vid Høvik utanför Oslo till en station med mycket hög tillförlitlighet så att bränsle alltid kan vara tillgängligt för tidiga användare. Vi kommer nu att utveckla våra stationer och leveranslösningar i Göteborg och Stockholm för att säkerställa att invånarna i Sveriges största städer också får tillförlitlig vätgasförsörjning till sina fordon, avslutar Ulf Hafseld.
Läs hela pressmeddelandet här.
Kontaktinfo:
Ulf Hafseld, CEO Hynion: +47 908 94 153, uh@hynion.com
Slavica Djuric, VD Hynion Sverige AB, +46 73 072 6076, sd@hynion.com
Bild@Hynion