Yrkeshögskolan

Intresset för vätgas har ökat. Men det finns fortfarande en allmän brist på kunskap och medvetenhet om vägas som ett energialternativ. Vätgas Sverige har ambitionen att ge en översikt över utbudet av vätgasutbildningar. Om din organisation erbjuder vätgasutbildningar och ni är intresserade av att synas här, hör av dig till: alexandra.weinreder@vatgas.se.

Grön vätgas

Grön vätgas – tillämpning och utveckling

Kursen riktar sig till dig som har minst 6 månaders erfarenhet från en verksamhet som berörs av pågående energiomställning. I kursen bygger du en grundkompetens inom användningsområden och potentialen för grönt vätgasbruk.

Mer information

Vätgas

Vätgas; uppbyggnad, tillämpning och säkerhet

Kursen erbjuder ett breddat perspektiv och kompetens inom vätgasområdet, och ger dig även insikter inom tekniska aspekter av vätgaslagrings- och produktionsanläggningar.

Mer information

Processtekniker

Hösten 2024 startar vår nya distansutbildning – Processtekniker med vätgaskompetens.

I utbildningen läser du bland annat processteknik och får kunskaper som industri- och energisektorn efterfrågar. Förutom detta får du djupgående kunskaper inom vätgas, andra explosiva och brännbara gaser samt hur man hanterar dessa på ett säkert sätt. Efter avslutad utbildning kan du jobba inom industri- och energibranschen som drift- och underhållstekniker, processtekniker och processoperatör. En stor del av utbildningen gör du ute hos företag (LIA) där du rustas för arbetslivet och din kommande yrkesroll och får även möjlighet att skapa nätverk!  

Mer information


Drift- och underhållstekniker vätgas

Få bred kunskap som energibranschen efterfrågar med vår 2-åriga YH-utbildning i drift- och underhållsteknik för vätgas, erbjuden i flera städer. I utbildningen ingår kurser som berör installation, underhållning och reparation av elsystem samt två långa praktikperioder (LIA – lärande i arbete) ute på företag.

Efter examen kan du arbeta som drift- och underhållstekniker, gasföreståndare eller processtekniker.

Mer information