Stort intresse att provåka vätgasbuss i Trelleborg

Intresset var stort när vätgasbussen från Toyota/Caetano kom till Trelleborg för att visa upp sig. Trelleborgarna bjöds på en demonstration och en åktur med vätgasbussen. Bussen rullar nästintill ljudfritt och släpper bara ut ånga och kondenserat vatten. De fem tankarna ombord rymmer 37,5 kg vätgas och räckvidden är 40 mil i stadstrafik. Att tanka bussen tar mindre än nio minuter.
Trelleborgs Energi tillsammans med det danska vätgasbolaget Everfuel och Toyota/Caetano arrangerade visning av vätgasbussen. Trelleborgs kommun är en av orterna som tecknat en avsiktsförklaring för en vätgastankstation samt en flotta av bränslecellsfordon inom ramen av det delvis EU finansierade programmet National Hydrogen Corridor, som syftar till att främja en vätgasinfrastruktur i Norden.

 
 
 
 
 
 
 
 
Vätgasbussens interiör