Svea Vind Offshore tecknar avtal om vätgasleveranser

Tillsammans med Maserfrakt AB, ett av Sveriges största maskin- och transportförmedlingsföretag, har Svea Vind offshore tecknat avtal om leveranser av vätgas för fordonsdrift. Vätgasproduktionen kommer att ske i Gävle eller Borlänge med preliminär start kring årsskiftet 2022–2023.
Vätgasanläggningen kommer att byggas på en av Maserfrakts distributionsterminaler som ligger i Borlänge och Gävle.
– Vätgasproduktionen kommer att vara anpassad mot efterfrågan och kan utökas snabbt vid en ökad efterfrågan. Vi har bra alternativa lokaliseringar både i Gävle och Borlänge, valet av plats styrs dels av vilka ytterligare köpare av vätgas vi får, dels av tillgången till förnybar el. Vi bygger en flexibel lösning men vill starta så storskaligt som möjligt säger Mattias Wärn, vd på Svea Vind Offshore i ett pressmeddelande.
Läs hela pressmeddelandet här.