Everfuel får 45 miljoner kronor i bidrag för två H2-stationer i Sverige

Everfuel har tilldelats två bidrag på totalt cirka 45 miljoner kronor av Naturvårdsverket under The Climate Leap (Klimatklivet) investeringsprogram för delfinansiering av två vätgastankstationer i Värmlandsregionen. Stationerna kommer att etableras i samarbete OKQ8. Skogsindustrin i Värmland har ett stort transportbehov, främst med tung lastbilstrafik, där vätgas.
”Everfuel och våra svenska partners delar samma ambition att påskynda omställningen till nollutsläppstransporter. Att etablera infrastruktur för säker, effektiv tankning av grönt väte tillverkat av förnybar vind- och solenergi kommer att vara en nyckelfaktor för att uppnå den ambitionen. Vi är därför mycket nöjda med stödet från The Climate Leap för att etablera två H2-stationer i denna ambitiösa region där vi redan har intresse från flera potentiella kunder”, säger Jacob Krogsgaard, VD för Everfuel. D
De två värmländska anläggningarna kommer att ingå i Everfuels utbyggnadsplan för H2-stationer med inriktning på upp till 15 strategiskt placerade tankställen i slutet av 2023. Det svenska nätverket kommer att bestå av anläggningar utvecklade av Everfuel i samarbete med partners som OKQ8, och under det delvis EU-finansierade Nordic Hydrogen Corridor initiativet utvecklat i samarbete med projektpartnerna Statkraft, Toyota, Hyundai och Hydrogen Sweden. Den första Everfuel-stationen i Sverige väntas öppna senare i år i Trelleborg. Klimatklivet är Naturvårdsverkets investeringsprogram som stödjer reducering av koldioxid och andra växthusgasutsläpp.
Läs mer

About Everfuel | www.everfuel.com Everfuel is making green hydrogen for zero emission mobility commercially available across Europe, offering competitive all-inclusive hydrogen supply- and fueling solutions. We own and operate green hydrogen infrastructure and partner with vehicle OEMs to connect the entire hydrogen value chain and seamlessly provide hydrogen fuel to enterprise customers under long-term contracts. Green hydrogen is a 100% clean fuel made from renewable energy and key to electrification of the transportation sector in Europe and a sustainable future. We are a young ambitious company, headquartered in Herning, Denmark, and with activities in Norway, Denmark, Sweden, The Netherlands, Germany and Belgium, and a plan to grow across Europe. Everfuel is listed on Euronext Growth in Oslo under EFUEL.

Bild@Everfuel