Medlemsporträtt – Energifabriken

Vätgas Sverige vill passa på att uppskatta vår medlem Energifabriken, som ägs och drivs av tre familjer som är verksamma inom bioenergiområdet. De driver även lantbruk som varit fossilfria sedan 2009. I Energifabrikens vision finns målet att göra miljönytta redan idag. 
Energifabriken har under 15 år sålt förnybara och fossilfria flytande bränslen för transporter och värmeproduktion. Vi vill öka tempot i omställningen till ett förnybart samhälle och göra det enkelt att välja förnybart idag, säger Henrik Fridholm, marknadschef på Energifabriken. 
Energifabriken arbetar med att ställa om transporter till förnybara bränslen. Visionen är att öka tempot i omställningen till ett 100% förnybart samhälle och göra det enkelt att välja förnybart idag.
Vi följer utvecklingen nära. I vår vision finns att vi ska arbeta med det som påverkar utsläppen idag. Vi tror att vätgasen är nära den tidpunkten när det går från en vision till att sänka utsläppen. Där tror vi att våra kunder uppskattar att vi tar en roll. Vi vill utveckla det förnybara utbudet med fler alternativ, det ska vara lätt att använda förnybart, säger Henrik Fridholm, marknadschef på Energifabriken. 
Energifabriken distribuerar och säljer biodrivmedel till kunder i Sverige och Norge och vill tillsammans med Vätgas Sverige underlätta för kunderna när de ska använda vätgas.
Våra kunder ligger ofta långt fram i omställningen, många är redan helt fossilfria. De använder en mix av förnybara bränslen och är vana att testa ny omogna tekniken. De kommer med stor sannolikhet vara de första bolagen som använder vätgas. Vi vill vara med dem i den processen och göra det enkelt för dem att använda vätgas. I netto-noll samhället måste vi använda alla förnybara tekniker, bara i Europa gör vi av med 1 miljard liter fossila drivmedel varje dygn. Vätgasen kan med stor sannolikhet vara en av de förnybara pusselbitarna, säger Henrik Fridholm, marknadschef på Energifabriken. 
Följ Energifabrikens arbete mot förnybara transporter här!
 
Vill du också dela med dig av varför just ditt företag är medlem i Vätgas Sverige? Kontakta: elsa.kayser@vatgas.se