Medlemsporträtt – Michelin

Vätgas Sverige vill uppskatta vår medlem Michelin, det ledande däckföretaget. Michelin är dedikerade till att på ett hållbart sätt förbättra rörligheten för varor och människor genom att tillverka och marknadsföra däck och tjänster för alla typer av fordon. 

”Innovating for a better life in motion”

Företaget har hela tiden drivits framåt av innovationer – ”Innovating for a better life in motion”. Idag talar vi om affären med däck där vi är välkända för att leverera produkter med hög energieffektivitet, god prestanda och lång livslängd, säger Arne Sköldén, sustainibility Manager på Michelin.

Utöver däck vill Michelin ta tillvara på kunnandet de har inom företaget för att kunna utveckla andra affärsområden. Ett sådant område är vätgas. Tillsammans med Faurecia har Michelin skapat Symbio. Symbio är just nu i färd med att bygga en anläggning i Frankrike för produktion av bränsletankar.
Vi anser att Vätgas Sverige är rätt plattform för att påverka marknaden för en snabbare utveckling av vätgas för fordonsdrift. Vi vill arbeta för ett hållbart samhälle, säger Arne Sköldén, sustainibility Manager på Michelin.
Läs mer om Michelin och deras arbete mot ett mer hållbart samhälle här!
 
Vill du också dela med dig av varför just ditt företag är medlem i Vätgas Sverige? Kontakta: elsa.kayser@vatgas.se