PowerCell har tecknat avtal med Bosch för leverans av bränslecellsstacken S3

Ett avtal har tecknats mellan Robert Bosch GmbH och PowerCell om att tillverka bränslecellsstacken S3 åt PowerCell. Detta innebär att PowerCell ökar sin produktionskapacitet i stort och fokuserar samtidigt på att öka produktionsvolymerna, leveranserna av bränslecellssystem och utveckling av nästa generation bränsleceller.

Bolagen har ett långvarigt samarbete. Bosch är en av världens största underleverantörer till fordonsindustrin och redan i april 2019 inleddes dialogen avseende ett samarbete inom industrialisering, produktion och försäljning av PowerCell S3. Det innebär att Bosch får rättighet att sälja Powercell S3 för användning inom fordonsindustrin. PowerCell har fullständiga rättigheter för alla andra applikationer och segment.

Med det nya avtalet adderas PowerCells volymer av S3 till Boschs befintliga produktion. ”Avtalet med Bosch ökar vår produktionskapacitet väsentligt och ger oss möjlighet att effektivt möta den snabbt ökande efterfrågan på våra ledande vätgaselektriska lösningar”, säger Richard Berkling, VD för PowerCell.

Läs mer.