Plagazi vinner folkets pris i årets E-prize!

Årets vinnare i E-prize är klara. Flera av vinnarna har vätgas i fokus. Folkets pris gick till vår medlem Plagazi som ska göra vätgas av avfall.

E-Prize är en innovationstävling för smartare energilösningar och belönar svenska företag som har de mest innovativa lösningarna inom kategorierna förnybar energi, hållbara transporter samt energieffektivisering.

I kategorin Folkets pris fick folket rösta om vilket bolag de tycker är den mest värdiga vinnaren. Där blev det Plagazi som kammade hem vinsten. 

Bolagets affärsidé är att använda icke-återvinningsbart avfall till storskalig produktion av cirkulär vätgas.

 – Jag känner mig hedrad, glad och lite lättad. Det är väldigt hedrande att få priset i det här fantastiska sällskapet. Jag är lättad också, nu har marknaden och regleringarna äntligen kommit ikapp det vi hållit på med sedan 2007. Nu känns det som vi har väldigt bra möjligheter. Folkets pris är ett bevis på att detta är en bit som har en plats i omställningen, säger Johan Gröndal, public relations Plagazi.

Stort grattis Plagazi, mycket välförtjänt!

Fotograf: Pax Engström