En milstople är nådd – första träffen i Sverige för Women in Green Hydrogen

Förväntningarna var stora och diskussionerna livliga bland de kvinnor som samlats för den första svenska träffen inom nätverket Women in Green Hydrogen. Alla med olika bakgrunder, men gemensamt är att alla är verksamma i den förnybara vätgasbranschen. Det var det visionära teamet på energibolaget Lhyfe som var värd för träffen.

Syftet med nätverket är att inte bara att knyta djupare kontakter, utan också att inspirera, dela erfarenheter, öka synligheten och erbjuda mentorprogram för kvinnor inom branschen.

Genom engagerande workshops och insiktsfulla presentationer av ledande kvinnor i branschen som Cecilia Wallmark från Luleå Universitet, Kajsa Rytterberg-Wallgren från H2 Green Steel och Sara Wihlborg från Lhyfe, blev sammankomsten en dynamisk utväxling av kunskap och inspiration. Varje deltagare delade med sig av sin unika resa.

Deltagarna tog sig an utmaningar med en vilja att finna gemensamma lösningar för att driva branschen framåt. Planer är på gång att ta fram en lista över kvinnor som är intresserade av styrelseposter för att främja en större mångfald i ledande positioner. Diskussionerna kretsade också kring att inspirera nästa generations talanger att ansluta sig till vätgasbranschen.

Med det momentum som skapats nu, finns förutsättningarna för nätverket att växa. Ambitionen är att arrangera regelbundna träffar, främja löpande dialog och erbjuda möjligheter till företagsbesök.

Ett varmt tack till Lhyfe för att ha arrangerat ett fantastiskt evenemang! Vi på Vätgas Sverige vi fram emot nästa träff!

Läs mer on nätverket Women in Green Hydrogen