Kommer att leverera vätgasdrivna sopbilar till Norge

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ background_position=”left top” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_repeat=”no-repeat” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” hover_type=”none” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” min_height=”” link=””][fusion_text]

Den tyska lastbilstillverkaren FAUN är redo att leverera vätgasdrivna sopbilar till norska företag i samarbete med projektet H2 Truck.

FAUN levererar sopor och sopmaskiner som körs på alla bränslen; diesel, batterielektrisk och vätgas. Flera av deras vätgasdrivna bilar kör nu i europeiska städer och företaget är redo att leverera även till Norge.
– Vårt främsta mål är en klimatvänlig och utsläppsfri transport. Hittills är 20 av våra tunga vätgasfordon i bruk. Under det kommande året kommer vi att tillverka mer än 100 fordon, säger Patrick Hermanspann, VD för FAUN Group, FAUN Umwelttechnik GmbH & Co.KG.

H2 Truck siktar på att få de första 100 vätgasbilarna till Osloregionen, med tillhörande infrastruktur. Projektledare Jan Carsten Gjerløw menar att vätgasdrivna sopbilar är ett smart och effektivt sätt för den offentliga sektorn att hjälpa till att påskynda övergången till utsläppsfria transporter i Norge.
– Biogas, finns bara i delar av landet och har även vissa restriktioner. När det gäller elfordon rapporterar användarna om utmaningar med räckvidd, lång laddningstid och minskad nyttolast. Vätgasdrivna bilar har vissa egenskaper som ger uppenbara fördelar för den service sophanteringsföretagen utför, säger Jan Carsten Gjerløw, general manager Evig Grønn AS.

For mer info kontakt H2 Truck / Evig Grønn AS: Jan Carsten Gjerløw, jan@eviggronn.no, tlf. 913 74 095

 

Bildkälla: Hydrogendrevne renovasjonsbiler. Foto: FAUN

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]