Nya styrelsemedlemmar i Vätgas Sverige

Vätgas Sveriges styrelse fortsätter att utvecklas med nya imponerande erfarenheter och kompetenser. Sara Skärhem och Peter Enå valdes ut som styrelsemedlemmar under Vätgas Sveriges senaste årstämma 2022. ”Jag ser fram emot givande samtal och att gemensamt få reflektera och agera.” 
Både Sara och Peter har en lång erfarenhet inom branschen och vill tillsammans med Vätgas Sverige samverka och koppla ihop nätvärk. Nedan följer en presentation av de båda.
 

Peter Enå

Utvecklingschef vice vd, Inlandsbanan
Peter har varit verksam som uppdragsledare och chef för större utvecklingsprojekt inom industri- och energisektorn sedan mitten av 90-talet, såväl i Sverige som utomlands. Vindkraft och vätgas har varit i fokus under hela karriären och sedan 2008 har utveckling i Norrland varit Peters arbetsområde och familjens utgångspunkt. Peter kommer närmst från Sweco som regionchef för projektledningsverksamheten och jobbar nu heltid med Inlandsbanan och intressenter kring vätgasproduktion och distribution med järnvägen som möjliggörare för omställning till grön vätgas för olika industri- och transportbehov

”Jag ser fram emot att koppla ihop mitt nätverk med aktörer inom Vätgas Sverige för att tillsammans snabba på utveckling i hela landet så kluster kan bindas samman till en fullskalig nationell infrastruktur för grön vätgas. Det är hög tid för detta nu och ingen tid att förlora.” 

[fusion_separator style_type=”none” top_margin=”0″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/]

Sara Skärhem

Senior Project Manager, RISE
Sara är en driven och strukturerad ledare i förändrings- och utvecklingsarbete. Tror på samtalets kraft och drivs av att skapa möten mellan människor samt att bidra till större nytta i den gröna omställningen. Hon har tjugo års erfarenhet av affärsutveckling med fokus på innovation och hållbarhet i både små och stora bolag. Sara har en en mångårig erfarenhet av att initiera och driva EU-finansierade forsknings- och innovationsprojekt.
”Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från flera branscher och mitt systemperspektiv. För att möta det kraftigt ökande intresset för vätgaslösningar behöver vi samverka, vi behöver göra modiga val och våga testa! Vätgas Sverige är spännande på många sätt och framför allt tänker jag på det stora antalet medlemmar som tillsammans representerar hela värdekedjan. Jag ser fram emot givande samtal och att gemensamt få reflektera och agera.”
Vi vill även tacka Anna Alexandersson och Jonas Johansson.