Vätgas Sverige firar 15 år!

Vätgas Sverige har varit verksamma i 15 år och det ville vi fira tillsammans med våra medlemmar. Den 19 oktober möttes vi upp i Norrköping, för att med buss färdas till Finspång. Där energikoncernen Siemens Energy hade bjudit in oss till en guidad tur av deras lokala energisystem helt utan utsläpp – Zero Emission Hydrogen Turbine Center. Via   elektrolys med solel producerar de grön vätgas som matas in i deras gasturbiner. Siemens Energy med sin spännande teknik är just nu inne i en stor expansionsfas med ett stort rekryteringsbehov.

Mätta och belåtna efter en lunch i slottsmässen vid Finspångs slott, gick färden tillbaka till Norrköping. Energigurun Bo Normark inspirerade oss och menade att vi kan dra många paralleller och lärdomar av batteribranschen. Han pekade på att vi bygger en industri.

Vi avslutade dagen med energirik workshop om hur vi tillsammans driver vätgasbranschen framåt. Stort tack alla medlemmar som kom till Norrköping/Finspång och firade Vätgas Sveriges 15-årsjubileum! Ett särskilt tack till våra sponsorer Strandmöllen, Corona Control, Euromekanik, Lhyfe, Swagelok, Nilsson Energy, Metacon samt Trellborg Energi som gjorde det möjligt. Tillsammans driver vi energiomställningen framåt. Vätgas Sverige består av ca 130 medlemmar och är den ledande plattformen för vätgas i Sverige. Det är medlemmarnas behov som styr vilka frågor vi ska driva framåt.