Kanada inför stora skatteavdrag för investeringar i grön energi

Till följd av USAs Inflation Reduction Act som gör brådskande investeringar för att sänka kostnaderna för förnybar energi kommer även Kanada att införa stora skatteavdrag för investeringar i grön energi. Från och med 2023 kommer en återbetalning ges motsvarande 30% av kapitalkostnaderna.

Kanadas regering inför skattelättnader till 2023 för ren energiteknik, inklusive solceller, batterilagring och vätgas. Vätgasprojekt som uppfyller kraven kommer att få ett högre investeringsskatteavdrag på 40%.

Med stora investeringsskatteavdrag för ren teknik och ren vätgas kommer vi att göra det mer attraktivt för företag att investera i Kanada för att producera den energi som kommer att driva en global ekonomi med noll”, säger Kanadas premiärminister Chrystia Freeland.

Läs mer här!