ABB lanserar ett Energy Management-system för att minska produktionskostnaderna för grön vätgas

ABB inleder ett strategiskt partnerskap med Tallarna Ltd, ett brittiskt företag inom klimatteknik, för att utöka sin portfölj av användarvänliga energihanteringstekniker. Med hjälp av AI-driven dataanalys har Tallarna skapat ett innovativt tillvägagångssätt för avkarboniseringsprojekt för stora fastighetsportföljer och energiinfrastruktur.

 

Tallarnas dataanalys identifierar dekarboniseringsprojekt och omfattar deras besparingar och risker. Företagets mjukvara är integrerad med de relaterade försäkringsprocesserna för AmTrust Financial, ett globalt specialförsäkringsbolag, betygsatt A- av AM Best. Garanterade energibesparingar används för att leverera långsiktig, effektiv finansiering genom Tallarnas plattform och återbetala projektkostnader. Partnerskapet innebär en minoritetsinvestering i Tallarna genom ABB:s riskkapitalenhet, ABB Technology Ventures (ATV). Finansiella detaljer om investeringen avslöjades inte.

”Företag letar efter investeringar som kommer att leverera ren energi, kostnadsbesparingar och ytterligare motståndskraft”, säger Giampiero Frisio, VD för Smart Power Division på ABB. ”För att göra det möjligt för organisationer att uppfylla sina hållbarhetsåtaganden behöver vi teknik som förser beslutsfattare med tydliga prioriteringar, enklare finansieringsmodeller som involverar finansiella institutioner och kortare tid för tillgång till kapitalet med bättre förtroende för ekonomisk avkastning och driftskostnader. Vi kommer att arbeta med Tallarna för att utveckla deras teknologis kapacitet för industriella tillämpningar.”

ABB är en teknikledare inom elektrifiering och automation, vilket möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och drivs. ABB:s ~105 000 anställda bygger på mer än 130 år av excellens och är engagerade i att driva innovationer som påskyndar industriell omvandling. 

Läs hela pressreleasen här.