Hynion öppnar vätgastankstation i Göteborg

Måndagen den 12/12 öppnar Hynion upp vätgasstationen på Ruskvädersgatan i Göteborg för provtankning. Den officiella invigningen är den 20 december. Hynions station i Göteborg kommer väsentligt att bidra till bättre rörlighet för vätgasfordon i Skandinavien. Efter en lång period av ombyggnad och granskning av certifieringsorganet och Räddningstjänsten i Göteborg har Hynion äntligen fått grönt ljus att driva stationen i Göteborg.

Med detta följer Hynion sin strategi att öppna vätgasstationer i och runt de största städerna i Skandinavien”, säger Ulf Hafseld, VD för Hynion. ”När den här stationen öppnar kommer rörligheten för vätgasbilister att öka kraftigt inte bara i södra Sverige utan även i Skandinavien. Med Hynions stationer i Oslo, Stockholm och Sandviken kommer bilar med en räckvidd på 600 km+ omedelbart att få en mycket större aktionsradie . Dessutom kommer det att bli betydligt lättare att köra till kontinenten genom Danmark för bilar baserade i Oslo-regionen”, fortsätter Hafseld.

Det här är en glad dag för göteborgarna som nu kan använda vätgas som ett nollutsläppsalternativ, både som privatchaufförer, men också för kommersiella transporter”, säger Slavica Djuric, vd för Hynion Sweden AB. ”Hynion har under en period hjälpte Renova med vätgas för att testa sina vätgasdrivna sopbilar, men från och med nästa vecka kan de tankas regelbundet på stationen”, fortsätter Djuric.

För att säkerställa en god utveckling för vätgasanvändarna i Göteborg kommer Hynion att etablera station nr. 2 i staden i projektet GREATER4H, som delfinansieras av EU. Stationen beräknas stå klar under första halvåret 2024, vilket gör det möjligt att använda vätgas i tyngre fordon. Den byggs för att betjäna den förväntade ökningen av lastbilstrafiken på sträckan Hamburg – Oslo, men den kommer också att leverera lokal och inrikestrafik.

Läs pressreleasen från Hynion här.