Nilsson Energy först i Sverige att erbjuda en emissionsfri flyttbar bränslecellsgenerator

Nilsson Energy har tecknat distributionsavtal med det franska företaget EODev (Energy Observer Developments) för att sälja GEH2® bränslecellsgeneratorer på den nordiska marknaden. Den flyttbara bränslecellsgeneratorn ger unika möjligheter överallt där emissionsfri energi behövs.

Nilsson Energy är en systemintegratör som utvecklar, designar, installerar och servar lokala energisystem med grön vätgas som energibärare. En bränslecellsgenerator är ett välkommet komplement till den befintliga produktportföljen bestående av industriapplikationer, bygg- och fastighetsapplikationer samt applikationer för infrastruktur i strategiskt viktiga områden.

Bränslecellsgeneratorn är absolut ”state of the art” och vi ser en enorm potential i att kunna erbjuda emissionsfri elektricitet varhelst den behövs. Dessutom kan vi förse den med grön vätgas och antingen sälja, leasa eller hyra ut den, vilket ytterligare underlättar hanteringen för våra kunder”, säger Pontus Lundgren, VD på Nilsson Energy.

Med försäljning av flyttbara bränslecellsgeneratorer tar Nilsson Energy ytterligare ett steg som en ledande integratör av lokala vätgassystem. System vilka spelar en betydande roll i omställningen till ett samhälle med trygg och säker tillgång till förnybar energi.

Sverige är en särskilt lovande marknad för att erbjuda emissionsfria bränslecellsgeneratorer och vi är mycket glada över att välkomna Nilsson Energy till vårt distributionsnät. Vi har i Nilsson Energy hittat en seriös partner med en stark expertis inom vätgas och det är ett mycket motiverat team som delar vårt engagemang i att ge utmärkt service till våra kunder”, säger Stéphane Jardin, Chief Commercial Officer, EODev.

Läs hela pressreleasen hos Nilsson Energy här.