Österrike första IKEA-varuhuset att använda vätgaslastbilar

De senaste två åren har IKEA använt elbilar för transporter inom stadsområden. Nu utökar IKEA Österrike sina utsläppsfria transporter med vätgasdrivna fordon, och tar ytterligare ett steg mot att göra alla leveranser i hela Österrike utsläppsfria till 2025.

Utsläppen av växthusgaser längs försörjningskedjorna är ett problem med allvarlig klimatpåverkan. Därför vidtar IKEA Österrike ytterligare åtgärder för att kunna utföra alla leveranser utsläppsfria till 2025.

”Genom att introducera vätgasbilarna – som det första IKEA-varuhuset i världen – har vi tagit ett stort steg för att implementera miljövänliga processer i Österrike. Som en pionjär inom området för hållbar logistik, vill vi visa att en omvandling till ett utsläppsfritt leveranssystem är möjlig redan idag”, säger Alpaslan Deliloglu, VD och Chief Sustainability Officer på IKEA Österrike.

Medan IKEA Österrike har försett sina kunder i stadsområden med EV-lastbilar (Electric Vehicle) i två år, kommer introduktionen av vätgasbilarna, som nu finns på Österrikes vägar, att utöka utbudet av utsläppsfria leveranser.

”Våra elbilar är perfekta att köra rutter med flera hållplatser i stadsområden. Eftersom vi också vill förse kunder i mer avlägsna områden i Österrike med nollutsläpp, var vi tvungna att hitta en lösning med fordon som ger längre räckvidd: Det är precis vad vätebränslecellstekniken erbjuder. Och det utan att behöva kompromissa med lastvikten”, förklarar Melanie Eltzner, Customer Fulfillment Manager på IKEA Österrike.