Kent Tillberg kammar hem Hydrogen Award

”Det är inte lätt att vara först. Det största problemet är okunskap och rädsla för det okända.”

Kent Tillberg

Varje år delar Vätgas Sverige ut Hydrogen Award till en person som gjort en betydande insats för vätgasens utveckling. I år delades priset ut på Vätgaskonferensen och det var Kent Tillberg från fastighetsbolaget Sjöbohem som kammade hem årets Hydrogen Award.

Med avstamp i att vilja förändra till det bättre, har de tagit sig an ny teknik och visat att det går att genomföra även relativt småskaliga implementationer. De har generöst bjudit in besökare till sitt självförsörjande kontor för att visa hur vätgas används i hela energisystemet. Solcellerna och vindkraftverket på taket förser huset både med el och värme. Den energi som inte behövs lagras i vätgas för mörkare perioder. Anläggningen kan även användas för att förse andra hus med energi eller som drivmedel för bilar. 

Var det inte svårare? Kan man göra det så här enkelt? Ja det kan man, svarar Kent Tillberg.

– Jag uppskattar det här priset. Jag är en eldsjäl och brinner för det jag gör. Men även eldsjälar behöver bränsle och det här priset gör att jag kan fortsätta vårt arbete, säger Kent Tillberg.

Stort grattis Kent! Mycket välförtjänt! 🏆

Läs mer om vätgasanläggningen i Sjöbo hydrobust.se.